Bekijk ook ons kleinschalig vakantielandgoed Molino La Ratonera

Ons unieke, charmante privé-landgoed beschikt over twee watermolens, een 16e-eeuwse molentoren en een 6 meter hoge waterval en is gelegen in een weelderige riviervallei.
Gelegen in het noordwesten van de provincie Granada, in het hart van het landelijke binnenland van Andalusië.

Naast de rivier en de waterval ligt de oude watermolen uit 1894, hier bevinden zich de gasten bar en receptie.
Verder bevinden zich op ons terrein zes onafhankelijke vakantie accomodaties, allemaal gerestaureerd met liefde, zorg en aandacht voor detail.
De Andalusische charme is overal bewaard gebleven en elke woning heeft zijn eigen privé buitenruimte.

Aan de voorzijde van ons terrein bevindt zich het eco-vriendelijke afgescheiden niervormig zwembad met zwembadterras en ligstoelen.

In de onderste watermolen vind je nog een bibliotheek en een fitnessruimte.

Op korte afstand van Granada, Málaga, Sevilla en Córdoba, biedt de landelijke ligging een toevluchtsoord voor wilde dieren en een uitstekende omgeving om te wandelen, te genieten van de vogels maar bovenal een plek om tot rust te komen. Ondanks de rustige ligging is het de perfecte vakantielocatie, omdat het goed verbonden is met de meest populaire steden in Andalusië en de dorpen Iznájar, Algarinejo en Zagra.

Op de benedenverdieping van het Molenhuis staan gerestaureerde molenmachines en hebben we een privébar voor onze gasten.

Buiten het Molenhuis is een grote geplaveide binnenplaats en aan de zijkant is de originele molenboog met daarin het gerestaureerde molenrad te zien. Deze binnenplaats ligt in de schaduw van twee volwassen wijnstokken en hier bevindt zich een terras met ingebouwde barbecue.

We beschikken in totaal over 6 vakantie accommodaties met in totaal 12 slaapkamers - elk heeft zijn eigen, privé buitenruimte. Dus ook ideaal voor families, groepen of cursussen::

El Cortijo (het huis van de oorspronkelijke eigenaar van de molen), ligt tegenover het molenhuis en heeft 4 slaapkamers, met 8 comfortabele slaapplaatsen.

La Palomera (de Duiventil) is een gelijkvloerse woning met 2 slaapkamers voor 4 personen en is aangepast voor het gebruik door gasten met een handicap.

La Panaderia (de Bakkerij) is een ruim appartement met verhoogd uitzicht over de waterval. Het heeft 2 slaapkamers en 2 badkamers en biedt plaats aan 4 personen.

El Granero (de Graanschuur) is een comfortabele woning met een schaduwrijk overdekt terras, ideaal voor het hoogtepunt van de zomer. Het heeft 2 slaapkamers en 4 slaapplaatsen.

La Cocina (de Keuken) heeft 1 slaapkamer en 2 slaapplaatsen. Het is verdeeld over 2 verdiepingen, met de woonkamer/keuken/eetkamer op de eerste verdieping.

La Casita (het Huisje) is een royaal studio appartement met aparte badkamer en eigen keuken en heeft 2 slaapplaatsen.

Het zwembad: niervormig zwembad van 13m x 5m met een chloorarm waterontsmettingssysteem met ultraviolet licht, ligstoelen en een fijne schaduwzone.

Grenzend aan de molen is een 100 meter lang stuk land aan de kant van de rivier met hangmatten in de schaduw van wilgen en vijgenbomen en ideaal om vogels te kijken, lekker te ontspannen of een boek te lezen.

Een groot deel van het landgoed bestaat uit bossen van steeneiken en is als zodanig een toevluchtsoord voor wilde dieren en een keur aan vogels.

Er is breedband internet via WIFI in alle huizen.

Water komt van onze eigen bron en er is gezuiverd drinkwater in elk huis.

De molen is te bereiken via een nieuw geasfalteerde weg vanaf het dichtstbijzijnde dorp Zagra, op ongeveer 3 kilometer afstand. De molen ligt op slechts 30 minuten afstand van de dichtstbijzijnde grote stad, Loja, en de snelweg A92. In Loja vindt u alle winkels en diensten die u nodig heeft.

Lokale diensten: Zagra bevat bars en restaurants, een uitstekende kleine supermarkt, banken met geldautomaten. Verder zijn er dagelijkse medische diensten, een tandarts en diverse winkels. In de zomer is het grote openbare zwembad en restaurant geopend en is het een populaire ontmoetingsplaats voor de plaatselijke bevolking.

Meer informatie over Molino La Ratonera